Laughing out loud

Efter skolan drog jag och Madde till stan. Kollade på en rea hos Gina Tricot som resulterade i att jag var 500:- fattigare.. Gick sedan runt i stan och slötittade i olika affärer.

Efter ett tag köpte vi en varsin Redbull och satte oss på ett varsitt statylejon vid plattan och bara snackade, kollade på människor och skrattade. Jag är verkligen glad över att jag har en sådan fin vän som Madde. Har inte känt henne längre än gymnasietiden som gått, men det känns som en sådan kompis man haft hela livet. Vi snackar om precis allt, lika så idag. Vi snackade allt från efterblivna, aborter, min morfar till att emo:n alltid har på sig fel sorts kläder för årstiden som är och en massa mer! Fråga mig inte hur vi kom in på dem ämnena!

När solen började gå ner, runt 19.30, kände vi att det var dags att avsluta sittandet och åka hem. Hon tog tunnelbanan mot Fruängen och jag tog tunnelbanan mot Farsta. Därifrån tog jag bussen hem. Det var jättemysigt att åka bussen, det var fortfarande solnedgång och bussen var nedsläckt, busschaffören hade på lugna favoriter och jag bara mös helt enkelt. Älskar verkligen att åka buss!

Nu ska jag dra mig mot sängen. Har dock ingen skola i morgon, ledig = underbart! Ska kanske ha en myskväll med några sköna brudar (misstolka inte!) och ha filmkväll i morgon, men vi får se om det blir av.

Ha det gött!

/L


Lovekiller

Första dagen som 3:a avklarad! Känner mig ganska peppad inför denna termin, snackade lite om vad vi ska göra under kurserna och om mål. Under Svenskan började vi snacka om att vi ska ha nationella prov senare under terminen, och konstigt nog känner jag mig uppjagad över det. Fast på ett bra sätt i detta fall.
Vi ska nämligen hålla ett tal inför klassen, det ska vara 5 minuter (minst!) och vi ska få ett ämne vi ska disskutera och ha åsikter kring. Förra året hade det varit "relationer" - man får spåna helt själv om vad man ska prata om. T.ex var det en som snackat om sin relation till sina föräldrar.

Jag kan påstå att jag har ganska bra relation med mina föräldrar, fast som alla så har man svackor då man önskar att dem låg i botten på en ravin. Fast på något sätt tycker jag att bråken ska vara med i en relation.. Det kan ju inte vara kul att dela hus tillsammans med dem perfekta föräldrarna som inte säger ifrån när man gör något. Dessutom så skulle det ju vara hur trist som helst att inte kunna få ut ilskan som bryter fram i bröstkorgen. Sen tror jag även att bråken kan stärka banden mellan föräldrar och barn. Jag och mamma bråkar ofta, men efteråt så känns det mycket mycket bättre inombords.. Som en våg av lättnad liksom.
Tror att många känner igen sig.


Nu under kvällen, som spenderades framför tv:n med tacos, så kollade jag i ett häfte med olika kurser som man kan söka. Den "katalog" vi hade var från Medborgarskolan, ni vet den där reklamen där en kvinna ler hela tiden samtidigt som en mansröst sjunger "du är sååå specieell och så underbar!"? Iallafall, hittade en massa interessanta kurser som jag skulle vilja söka.. Dock kostar det, så jag får spara ihop lite mer innan. Bland annat var det en ritkurs, blomsterkurs, fotokurs osv. Skulle vara fruktansvärt kul!

Ska dra mig mot sängen nu..
Skolan i morgon igen!

/L


Love the way u lie

Designen är inte klar på långa vägar, men jag kände konsttigt nog för att skriva just nu. I morgon börjar skolan igen, 3:an. Känn på ordet i munnen - 3:AAAAN! Känns ganska bra va? Flyter liksom sådär skönt, ordet är fyllt med känslor. Iallafall för min del. I morgon börjar det, sista året på gymnasiet! Kan ni fatta liksom?!

Sommarlovet har dock gått alldeles för snabbt, skulle kunna tänka mig njuta av friheten i sådär.. 2 månader till? Skulle vara ganska skönt om man säger så, men samtidigt vill jag starta skolan igen. Finns så mycket att se fram emot - kvallopp på Solvalla, licens, nya ämnen såsom pshykologi! Kan inte ens stava ordet, det måste innebära att det är ett avancerat ämne. Det ska bli fruktansvärt kul, jag vet inte vad den kursen innefattar men jag väntar med spänning! Man kommer att träffa klassen igen - har saknat alla! Klassen var dock ganska uppdelad under tidigare termin, men förhoppningsvis är vi sammansvetsade igen. Allt blir mycket roligare då!


 På tal om något helt annat så hade jag min första ridlektion för denna termin idag! Jag har bytt till en annan grupp, som säga vara mycket bättre utvecklingsmässigt, eftersom att jag inte ville ha den ridlärare som min tidigare grupp skulle få. Punkt. Puh, långa meningar här! Ridläraren i den nya gruppen har jag haft tidigare, hon är grymt duktig! Känner henne väl och jag trivs helt enkelt. 

[VARNING: HÄSTNÖRDSNACK NEDANFÖR]
Lektionen gick iallafall superbra! Fick rida en häst som heter Goliat, och ja, hans namn passar honom bra. Han är nämligen den största hästen i stallet. Han är dock hur fin som helst att rida! Jobbade ganska mycket självständigt, Monika ville se hur vi red efter sommarn och sådär. Goliat och jag kämpade som vanligt. Var kul att jobba med honom igen!
Red lätta övningar såsom framdelsvändningar och skänkelvikningar. Jobbade för omväxlingskull ganska mycket med yttertygeln istället för att hänga i inner (som man inte ska göra) och sen gjorde jag övertydliga signaler. Goliat svarde direkt genom att kröka på nacken, lätta i munnen och höja ryggen! Blev så himla glad!


Dags att sova - upp i morgon!
Puss och kram!
/L


RSS 2.0