Det här med självkänsla

Det är så många som går runt med dålig självkänsla, tjejer som killar. Även jag har gjort det, och även om det kommer dagar då det svackar måste jag ändå medge att jag har lyckats få bättre självkänsla under de senaste åren. Dels handlar det om att jag fick en idé och fokuserade på tre saker hos mitt utseende och ytterligare tre egenskaper jag ansåg var bra. Bara att göra någonting så enkelt kan göra en stor skillnad.
Men samtidigt handlar det även om att jag lärde mig att det är okej att vara stolt över sig själv.

Om man tänker efter har man ingen rätt att vara stolt över sig själv och det man åstadkommit. Om man är det kallas man för arrogant. Om man tycker att man själv är söt, snygg eller sexig får man höra att man är ful. Det är istället när man säger att man är missnöjd som man får höra att man inte har någonting att vara missnöjd över. Varför ska man inte kunna tycka om sig själv och höra "Du har rätt"? Handlar det om avundsjuka och osäkerhet, eller är det ren idioti? Framför allt tjejer kan vara väldigt dåliga på det här; det är först när jag stolt visat upp vem jag är, att jag är stolt över vad jag åstadkommit och att jag inte skäms över mina kurvor som jag fått ta emot mer kritik än vad jag ick för fyra år sedan då jag såg mig själv som ful och fet.

Vi måste bli bättre på att se varandra för de vi är. Det är bättre det än att försöka leta efter brister för att man inte "uppfyller kraven".
Får man ett G på ett prov har man lika rätt att vara stolt som den som fick fullpott.
Även om man är mullig/kurvig har man lika stor rätt att visa att man inte skäms över sin kropp som den som är smal.


Var stolt över den du är, och för den kropp du har, för det är någonting som inte kan tas ifrån dig!

 

//Lisa


Tävlingsdags



Är med och tävlar om en iPad hos DennisM!
Var med och tävla du också! :)
/Linn

When I found you

Har inte skrivit på några dagar, dumma Linn!
Har dessvärre varit ganska upptagen med bland annat nationellaprov och andra diverse saker. Har fortfarande saker som måste fixas, men några är strukna från listan iallafall. Veckan har gått relativt fort tycker jag, är ju redan fredag i morgon!
Ska till stan efter skolan tillsammans med Bella i morgon, ska ta en fika och så ska jag eventuellt köpa en ny eyeliner samt lösögonfransar. Kommer att behövas ifall våra planer går i stöpet. Ska nämligen ut på lördag! Hoppas att det blir av, skulle vara skitkul! Kommer troligen att dra till Viper då, billigast så.
Söndagen kommer eventuellt bli en biodag, vill så gärna se "Love and other drugs"! Verkar ju jättesöt, plus att Jake Gyllenhaal är med! Love him.

Hörs mer i morgon!
/Linn

Run to the hills

Ska snart dra iväg till Solvalla för att kolla på några lopp!
Ska hälsa på min gamla praktikchef Tobbe, har inte sett honom på ett ex antal månader så det ska bli kul! :) Kanske kommer ta med mig pappas kamera då min vägrar fungera.. Men jag lovar ingenting! Inte så speciellt mysigt att det regnar just nu, men vad ska man göra? På med ordentliga kläder bara!

Hörs senare!
/Linn

Diffrent looks

Hittade en jätterolig hemsida nu ikväll! Som man kanske kan se så gör man alltså en makeover på sig själv. Ganska klurigt och man ska ha en bild på sig själv rakt framifrån.. Vilket jag inte hade, så det fick bli den bilden som är nu. Ser helt fucked up ut, men jag hade iallafall jävligt roligt när jag höll på med dem! Vissa frisyrer såg man ju fan helt knäpp ut i! Den till vänster var Miley Cirys och den högra var någon kändis vars namn jag inte minns..

Vad tycks?
Kanske ska satsa på någon av dem? ;) HAHA!

/Linn


I can transform ya

Dagen har i princip spenderats famför datorn, vilket kanske syns på min nya blogg-design? Vad tycks? Jag är fortfarande inte 100% nöjd, lite smågrejer som jag irreterar mig på.. Som jag dessvärre inte vet hur jag ska fixa. Ska kolla lite mer någon annan gång, men nu nu är jag trött på att sitta framför datorn och nörda!
Förutom framför datorskärmen har jag varit i Bromma med mamma och pappa. Vi hade inget bätre för oss så vi drog till Citygross där, jävligt stor butik må jag säga! Älskar att gå där, för det är ju inte direkt bara mat man kan handla, hehe! Köpte lite småsaker som behövdes, plus lite till.

Kvällen har spenderats med päronen, syrran sover hemma hos en kompis. Dissarn alltså. Att lämna mig själv med föräldrarna är inte okey! ;) Unnade mig en semla och några bitar smågodis idag. Kände att jag förtjänade det! Har faktiskt gått ner 2kg den här veckan, och då har jag inte ens tränat så som jag ville. Känns bra. Nästa vecka har vi massa sovmornar, så då ska jag ställa mig på våran motions..grej (?) Vet inte vad den heter. Att gå upp något tidigare gör ju inte speciellt mycket i och med att vi börjar på behagliga tider.
Känner mig pepp!

Vad har ni andra gjort idag då?
/Linn


Speed of light


Who's that chick?

Idag, efter skolan, spenderade jag dagen tillsammans med Lisa! Vi möttes upp i Handen, och vi käkade lunch tillsammans. Vi började gå runt i Handen, men vi gick aldrig in i några affärer, snackade bara och slutade med att vi var utanför.. Då hade vi gått igenom hela centrumet, utan att ens kollat i något skyltfönster. Lisa var dock sugen på att köpa lite skor det var 70% REA på, men jag fick dra bort en dreglande Lisa därifrån. Var svårt, men det gick! ;)
När vi kommit ut från Handen så bestämde vi oss för att besöka Port 73, ett nytt centrum en bit därifrån. Dock misstolkade jag vägen och vi var tvungna att gå massa omvägar för att slutligen hamna där vi skulle. Blev väldigt besviken på Port 73, trodde att det skulle vara jättestort med massa flashiga butiker, det var ju knappt några människor där + att det luktade rövhål vid en del utav butiken! Mindre mysigt! Jag och Lisa hittade dock en jättemysig bokaffär som vi spenderade lite tid i. Köpte bland annat nya pennor!
Ritnörden är påväg fram igen!

Lisa följde sedan med hem och käkade middag, skrattade åt youtube-klipp och kollade på Let's Dance. Riktigt mysig dag helt enkelt, om jag får säga det själv! :) Vad morgondagen har att bjuda på har jag inte riktigt beslutat ännu. Kanske stan med Lisa och Lizzie, kanske plugga, kanske iväg med mamsen och papsen.. Jadu, inget direkt planerat!

Ha en trevlig Fredagskväll!
/Linn


Någon gång måste vara den första

Jag och Linn -- även kallad Svampen även om hon inte är så värst förtjust i det -- har kommit överens om att jag ska skriva här hos henne varje fredag och hon ska göra likadant hos min blogg. Jag hoppas att det kommer att uppskattas :)

Så vem är jag?
Jag gillar att se mig själv som en graciös person trots att jag är bland de klumpigaste tjejerna man kan hitta. Mitt namn är Lisa, och jag har känt Linn de senaste sex åren. Jag är drygt ett år äldre än Linn trots att jag på flera plan ser ut att vara yngre. Tyvärr är det smällen man får ta när man har ett ansikte som en 16-åring, men jag måste medge att det är en förbättring om man jämför mig för några år sedan då jag såg ut som en femtonåring.

Tyvärr är jag inte så bra på att ge beskrivningar på hur jag är som person; jag gillar att se mig som lojal, men samtidigt är jag duktig på att glömma bort att höra av mig till människor. Jag gillar att se mig som smart och ödmjuk medan andra beskriver mig som arrogant. Att jag gillar att se mig själv som ödmjuk stärker bara bilden av att jag är arrogant, så det kanske finns en poäng i det trots allt. Jag beskrivs även som snäll och generös, men samtidigt beror det på hur man ser det och i vilken situation jag befinner mig i.
Någonting som karaktäriserar mig (bortsett från att jag gillar att använda ord jag hittat i synonymlistan på "Word") är att jag har väldigt starka åsikter och att jag står för dem. Jag är väldigt öppen för utveckling vilket gör att även mina åsikter förändras över tiden, men det betyder inte att jag inte står för dem -- det innebär bara att jag ångrat att jag yttrat dem, och att jag skäms över att tidigare tänkt på ett speciellt sätt.

Men vi lämnar det bakom oss nu; ni får själv skapa en egen uppfattning om mig i senare skeden. Jag tänkte istället berätta något om Linn som ni (kankse) inte redan vet.
Frågan är bara vad man ska skriva. Jag får trots allt inte glömma bort att hon kommer att läsa det här, och att hon har "makten" att radera det.
Det kanske är bäst att jag är tyst, då :p

Om ni är intresserade av att kika in hos min blogg är det bara att klicka här :)

//Lisa


Love me tender

Blir inget större inlägg nu, alldeles för trött för att ens kunna tänka ordentligt! Som sagt, 2 lektioner i morgon, sedan stan tillsammans med Bella. Ska eventuellt kolla runt lite, vill bland annat köpa en ny mössa. Syrran har norpat min nuvarande.. Ville ha en speciell med tofs på, men då berättade Tessan att tofsen är minkpäls.. FAN! Mössan är ju grymt snygg, men jag tänker fanemig inte ha på mig päls.. Eller..?

/Linn

Hold it against me

Sitter just nu och dunkar med Britney Spears nya låt, sjukt jävla skön! Inte alls som hennes tidigare musik.. Fast på ett posetivt sätt. Försöker att åstakomma något med mina läxor, men jag har för tillfället noll fantasi. Ska klura lite mer på det så kanske jag kommer på något sen.. *Håller tummarna!*

Tänkte duscha, men jag mår illa efter lite för mycket pannkakor.. Dumma Linn! Goda var dem iallafall. Måste säga att jag är grym på att steka pannkakor, men inte på att göra sjävla smeten, den får mamma göra! :)
Känner mig inte så himla pepp på att dra till skolan i morgon, har liksom 2 lektioner! Så himla knäppt schema.. Hoppas bara att Bella är frisk tills i morgon så att vi kan dra in till stan och skriva på kontaktet. Annars är vi lite illa ute faktiskt, flak ska man ju ha! Ingen fråga om saken, det har och kommer alltid att vara så. Student = flak! :)


Pannkaka är gott!


Först kom ingenting, sen kom ingenting

Sitter och svarar på några nya kommentarer! Tack så hemskt mycket allihopa! :)
Sitter i skolan just nu, väntar på att den sista lektionen ska börja. Sen får man äntligen dra sig hemåt! Ska sätta igång med mitt projektarbete ordentligt när jag kommer hem, sen ska jag skriva mitt svenska nationella-tal. Har inga direkt idéer om vad jag ska skriva om, men det kommer säkert lösa sig!
Har planerat helgen lite smått, känns kanon! Gillar att ha saker att göra istället för att bara sitta hemma, trots att det också är mysigt. Pratade iallafall med Bella igår och vi bestämde att åka till Solvalla nu på Söndag! Våran förra praktikvärd ska nämligen köra 2 av sina två hästar då, så vi tänkte överraska honom och säga hej. Hans fästmö och dotter ska också vara med, så det kommer bli kul att se dem igen! :) Imorgon ska jag till stan tillsammans med Bella, vi ska möta upp en snubbe som har hand om vårat studentflak, så vi ska skriva kontrakt och ta en fika..

Ska in på lektion nu.
/Linn

Efter vintern kommer våren

Något jag saknar är våren. När man äntligen ser att den förbannade snön försvinner! När man ser knoppar i träden, man ser gräs igen, fågelkvitter, solsken, vårblommor. Älskar det! Det enda negativa skulle väl vara all äcklig hundskit som gömt sig ploppar fram.. Snuskigt..
Förra våren var jag på Gotland. På praktik tillsammans med min kompis Madde. Vi åkte till ett, för mig okänt ställe, som ägdes av Maria. Jättetrevligt verkligen! Har många fina minnen därifrån. Skulle mer än gärna vilja åka tillbaka dit och hälsa på, och jag hoppas att jag kommer att göra det inom en snar framtid. Men det var iallafall en dag då vi åkte till Visby, Madde skulle åka med en farbror för en eskort av ett brudpar. Det var antingen jag eller Madde som fick åka med, och det blev Madde. Så jag vart ensam någon timme i Visby. Gick runt och njöt i det fina vädret.. Satte mig iallafall vi havet och tittade ut, helt otroligt vackert!
Sånt saknar jag..


Försökte ta en lyckad bild på mig själv vid stranden i Visby. Det gick ju sådär.. ;)

Please don't stop the music

Sitter i skolan och väntar på att gå till bussen. Snöar gör det också, halleluja! Trodde faktiskt att våren var påväg till Sverige i och med att det varit sol i flera dagar, men så vaknar man och ser snöflingorna falla ner från himlen.. Deprimerande. Har dessutom ett enormt sug på att köpa nötter, men jag lämnade medvetet min plånbok hemma i morse. Ångrar mig rejält just nu.. :(
Om det inte är alldeles för snöigt och halt ute så funderar jag på att ta en promenad när jag kommer hem sen.. Kanske med syrran, om hon är hemma så vill säga!

Hörs senare.
/Linn

Just the way you are

Läste i tidiningen idag, Sofies mode, några tips angående viktminskning och nyårslöften.
Tänkte att jag skulle bjuda på det som jag tyckte var bäst :)

"De flesta har någon gång lovat sig själv att sluta äta godis, börja äta mer sunt och faktiskt använda gymkortet. Trots det är det tyvärr lätt att falla tillbaka i gamla hjulspår efter bara någon vecka eller två.
Det finns faktiskt en naturlig förklarning till varför det är så svårt att hålla sina nyårslöften och att introducera nya hälsosamma vanor. Enligt forskning tar det 21 dagar för kroppen att skapa eller bryta en vana. Efter den tiden blir vanan just till en vana, och det blir helt enkelt inte lika jobbigt eller ansträngande att utföra den längre.
När du fattat beslutet att förändra något i ditt liv bör du alltid ha detta i åtanke och åtminstone ge förändringen 21 dagar. Ge dej själv en belöning på den 22:a dagen, då du är på god väg att lyckas!"

/Linn


Some call it love

Dålig uppdatering idag.. Somnade när jag kollade på tv, vaknade nyligen så jag ska återvända till sängen igen. TRÖTT! Blev ingen direkt motion idag, blev en promenad med mamma, måste komma igång med någon slags träning känner jag. Funderar på att ta motions-"cykeln" i morgon innan skolan, skulle känna mig fett duktig om jag gjorde det! :)
Har föressten av någon konstig anledning blivit jättestel i höfterna!? Jätteskumt, gör jätteont när jag går och att komma upp från sittande ställning är skitjobbigt.. Sen har huden kring min högra njure, den som jag opererat, blivit öm. Skitknäppt verkligen! Hoppas bara att det går över så att det inte är något allvarligt.. :(

/Linn

Talking to the moon


Bruno Mars - Talking to the moon

Har fått någon dille på Bruno Mars, grymt skön röst! Tackar Tessan som gav mig skivan i julklapp! :)
Föressten tack alla som kommenterat! Kul när man loggar in och ser att flera kommenterat! :D Idag var man alltså tillbaka i skolan, känns ganska skönt ändå. Känns bara väldigt konstigt att vi nu är inne på den sista terminen i skolan.. Vad ska man göra efter skolan liksom?! Panikångest över det hela..
Ska kolla lite efter eventuella jobb, men jag ska nog vara ledig ett tag efter skolan.. Tycker att man förtjänar det faktiskt! HEHE! Vill åka utomlands, men då måste man ha pengar.. Vilket jag inte har, så där gick den planen i stöpet! Får se hur det blir helt enkelt..

Ska ut på promenad med Tessan nu!
/Linn

Love is in the air



Ska äta frukost innan det bär av till skolan!
Idag blir det nya tröjan med coola axlar! Gillar den skarpt :)
Kommer från H'M, 299:-

Taste of desire

Imorgon börjar alltså skolan igen, ska faktiskt bli kul trots att jag måste upp på morgonen! Kommer dock vara helt förstörd i morgon bitti.. Har dem senaste dagarna varit uppe till 4 på morgonen och sovit till halv 1. I morgon ska man liksom upp klockan 8.. Men det ska bli kul att träffa alla vänner igen! :D

Sov så gott!
/Linn


Laughing out loud

Tog en tripp till Sickla med familjen idag!
Hittade inga kläder trots alla reor och grymma affärer.. Köpte bara en behövlig foundation och ett puder. Hittade dock ett par übersnygga skor på Skopunkten! Dessvärre var mina fötter någon centimeter för stora så jag kunde inte dra upp blixtlåset ordentligt. Blev så himla ledsen! Dem var ju så himla fina! Var ett par svarta, med 10cm kilklack och jättefina detaljer.. Grymt sköna var dem iallafall, ska hugga av en bit av foten så att jag kan köpa dem iallafall!

Imorgon börjar mitt nya liv, så jag har köpt en massa frukt så att jag kan göra goda smoothies på morgonen. Jag känner mig redo att ändra mig, och den här gången ska jag hålla mitt löfte. Jag vill inte längre betraktas som den överviktiga, jag vill vara så som jag är på insidan! :)) Flera av mina vänner har klarat det och jag har dem som förebilder, så varför skulle jag inte kunna göra det själv?

Tänkte ta en dusch så att jag är fräsh till skolan i morgon! ♥
/Linn

Näsblod är inte kul!


Jag är mikrofonkåt


Im a freak bitch baby

Berätta sju sanningar om dig själv:
- Jag har svårt att öppna mig för nya människor
- Jag har extrem fobi för spindlar
- Jag avskyr fula ögonbryn
- Jag avskyr mina knän mest av allt på hela kroppen
- Jag skrattar nästan aldrig högt, fnittrar mest
- Jag älskar att göra roliga röster
- Jag skulle vilja jobba inom tv/radio om jag hade självförtroendet

Sex sanningar om hur du var som liten:
- Jag var morfars prinsessa
- Jag var extremt tyst
- Jag hade gryyyymt fint hår..
- Jag försvann i ett fantasiland när jag ritade
- Hade typ alltid rosett i håret, mamma diggade det..
- Jag ville börja på teater, men vågade inte säga det till mamma

Fem sanningar om mitt kärleksliv:
- Ekoooooo..
- Ekoooooooo..
- Ekooooooooooo..
- Ekooooooooooooo..
- Ekooooooooooooooo..

Fyra sanningar om mitt familjeliv:
- Jag älskar min familj mer än något annat
- Jag är en mammaunge
- Jag och min syster har en otroligt bra relation
- Jag kan alltid prata med dem om det skulle behövas

Tre sanningar om mitt kompisliv:
- Man kan lita på mig till 100%
- Jag har aldrig haft så många vänner som jag har just nu
- Jag har blivit sviken fler gånger än vad jag har tår och fingrar

Två sanningar om min personlighet:
- Är oftast väldigt blyg i början, men sen är det rajtantajtan!
- Jag är helt enkelt knäpp i huvudet

En sanning om hur jag mår just nu:
- Sjukligt taggad att göra något, men vet ej vad..

Take that

Har precis hjälpt mamma att duka samt fixa sallad till dagens middag. Blev riktigt mysigt med dem tända ljusen och min fina dukning, hihi! Blir ryggbiff med potatis och sallad ikväll = MUMS!

Tänkte beställa lite saker ikväll från Ellos, behöver köpa lite nya underkläder.. Blir helt till mig när jag kollar i Ellos katalogen! Så himla mycket fina kläder till sommaren! Är ganska svårt att föreställa mig sommaren nu när man tittar ut och ser en vall med snö på typ 4 meter.. Men snart är den faktiskt här! Tar ju fanemig studenten om 4 månader liksom, känns.. helt jävla sjukt!
Kollade på lite bilder från i somras, gud va brun man var då. Så himla fräsht med solbränna! Hoppas bara att jag inte bränner mig lika mycket nu i sommar som jag gjorde senast. Har fortfarande randen från mitt linne! Helt sjukt. Antagligen kommer jag bränna mig lika mycket i år igen då jag ska jobba inom föreningen, man står ju liksom i solen i 8 timmar varje dag i 4 veckor. Klart man bränner sig!

Nog talat om gamla sommarminnen, time to eat!
/Linn

I want you to want me

Efter en varm dusch och frukost känner jag mig något pigg och allert!
Somnade alldeles för sent igår, känner mig helt mör i kroppen. Hur fan ska man kunna ta sig upp på mornarna när skolan väl börjar igen?! Kommer att se ut som något Dr Frankenstein knådat ihop..

Dagen är hittills planlös, typ. Tanken var först att jag skulle träffa en kompis, men det blir inte av. Så det kommer att bli en tripp till Ikea eller något annat kul! Syrran ska nämligen göra om sitt rum (igen!) och behöver därför tigga till sig saker av päronen. Får se om man kanske kan hitta något till sig själv. Har dock slösat bort otroligt mycket pengar, mestadels på kläder. Kan lägga upp bilder senare! :)

Vad ska ni själva göra?
/Linn

Love is in the air

Efter en låång bloggpaus känner jag att det är dags att börja om igen.
Det är ett nytt år, känns skönt, och det är ett år med nya möjligheter. Ska förändra mitt sätt att leva det här året, och den här gången är jag fast besluten att hålla det jag säger. Har i åratal kommit med berättelser om hur duktig jag ska vara, men som jag senare aldrig hållit mer än någon vecka, men nu är jag peppad och jag känner mig stark mentalt! :)


Nu när det översta är nedskrivet kan jag kanske berätta vad jag gjort under dagen!
Tog en tripp till Handen centrum tillsammans med mamma och Tessan, inte en sån lång stund men tillräkligt för att jag ska vara nöjd! Blev en fika, snackade en massa och satt och mös länge. Älskar fik! Sedan blev det slötittande och några få klädprovningar, hittade dock ingenting i klädväg.. Köpte i vart fall 3 stycken böcker på Akademibokhandeln, serien True Blood ni vet? Böckerna är iallafall grymt bra! Ligger bara på bok nummer 2, är lite sega att läsa då det är liten text = ont i huvudet!

Kvällen spenderades hemma, blev bjuden på fest som jag vart tvungen att tacka nej till då jag varken hade busskort eller dricka. Satt i stället framför tv:n med familjen, Let's Dance började ju för tusan idag! Kan man ju inte missa! ;) Sedan satt jag och pappa och kollade på filmen "Den enfaldige mördaren" med Stellan Skarsgård. Riktigt gammal film. Grymt bra! Stellan spelade en kille vid namn Sven som var underbar!
Lite knäpp vid vissa tillfällen, men annars väldigt bra. Tragisk historia..
Kvällen blev inte mycket mer speciell än så..


En ung Stellan Skarsgård från filmen!

/Linn

Time to start again

BÖRJAR BLOGGA IGEN!
/ Linn


RSS 2.0